Hij komt eraan! De nieuwe Apple iPhone 12.

iPhone 12 uitgelicht

Eindelijk is het zover. Het is 2020, het jaar waarin de langverwachte iPhone 12 uitgebracht gaat worden. Maar wat kunnen wij verwachten van deze nieuwe versie van ‘s werelds beste smartphone? In dit artikel lichten we een tipje van de sluier van Apple’s aankomende pareltje.

Hoe zal de iPhone 12 eruit gaan zien?

Je zou verwachten dat Apple, nadat ze sinds de iPhone X nauwelijks veranderingen aan hebben gebracht, met een compleet nieuw ontwerp gaat komen. Alleen zal dit volgens de voorlopige geruchten niet het geval zijn. Zoals het er nu uit zal gaan zien, gaat hij erg lijken op de iPhone 11, alleen met rondere hoeken dan zijn voorganger. Aan de achterzijde gaan waarschijnlijk vier cameralenzen komen. In het midden van deze lenzen zit de flits. Qua formaat zal hij waarschijnlijk iets groter worden dan de iPhone SE, en iets kleiner dan de iPhone 8. Echter, het scherm zal vermoedelijk wel groter zijn. Vergelijkbaar met de iPhone XS.

iPhone 12

Lightning of USB-C?

Als het aan de Europese Unie ligt, gaat de lightning aansluiting voorgoed verdwijnen van de markt. De EU wil namelijk dat alle mobiele apparaten een universele aansluiting krijgen. Zo willen zij de productie en bijgaande vervuiling van tientallen verschillende laders tegengaan. Het is alleen de vraag of Apple hier ook naar gaat luisteren. Apple heeft de adviezen van de EU in het verleden ook al eens naast zich neergelegd. Het zo dus maar zo kunnen zijn, dat ze dit ook nu weer gaan doen. We wachten het af.

Verwachte uitgiftedatum.

Apple houdt een vrij constante uitgiftedatum aan, sinds de iPhone 5. Daarom verwachten wij ook dat deze nieuwe uitvoering in september dit jaar zal verschijnen in de schappen. Het ligt ook in de lijn der verwachting dat er drie modellen op de markt zullen verschijnen, als opvolgers van de huidige iPhone 11, de 11 Pro en de 11 Max. Het kan echter ook zo zijn, dat naast deze drie versies, nog een vierde versie uitgebracht gaat worden. Apple wil namelijk in gaan zetten op 5G. Natuurlijk kunnen wij met z’n allen niet wachten totdat de iPhone 12 uit gaat komen, helaas moeten we er wel rekening mee houden dat dit uitgesteld kan worden naar een later tijdstip. Aangezien de onderdelen van de iPhone in China gefabriceerd worden, kan het zo zijn dat het coronavirus roet in het eten gaat gooien. Veel Chinese fabrieken zijn dicht of zijn minstens geraakt door het in quarantaine stellen van de fabrieken. Maar goed, laten we maar van het beste uitgaan en september van dit jaar aanhouden.

Nieuwe functies.

Zoals net benoemd wil Apple in gaan zetten op 5G. Dit zou ook maar zo het vlaggenschip item van Apple kunnen zijn, waar ze hun campagne omheen gaan bouwen. Verschillende Android smartphones hebben al een modem ingebouwd dat 5G aan kan. Na enige onenigheid met Qualcomm en het opkopen van de 5G van Intel, is Apple nu in staat om zelf modems te produceren. Je zou je dus af kunnen vragen waar het wachten op is? Tja, dat is iets waar Apple niet echt duidelijkheid over geeft. Alles omtrent de iPhone en 5G blijft daarmee pure speculatie.

Naast gezichtsherkenning zal Apple naar alle waarschijnlijkheid de vingerafdruk opnieuw implementeren in de nieuwe modellen. Wellicht dat dit iets met veiligheid of gebruiksgemak te maken zal hebben.

De 3D camera zal sterk verbeterd gaan worden, met een bereik van maar liefst vierenhalve meter. Dit in tegenstelling tot de 25 tot 50 centimeter van de iPhone X en 11. Dit maakt het mogelijk om een gedetailleerde 3D scan van de omgeving te kunnen maken met de iPhone 12. Leuk voor het posten van video’s op bijvoorbeeld Instagram.

Hoeveel gaat de iPhone12 ongeveer kosten?

Zoals altijd het geval is met Apple, zal je ook voor de iPhone 12 aardig diep in de buidel moeten tasten. Maar dan krijg je ook kwalitatief de beste smartphone in de wereld. De Apple iPhone is niet zomaar een telefoon, het is een manier van leven. Wat kunnen we verwachten? Zoals het er nu naar uitziet, gaat de iPhone 12 zo rond de € 810,- kosten. Dat is vergelijkbaar met de iPhone 11. Daarmee doet Apple geen gekken dingen met de prijs, en dat vinden wij wel prima zo.

Vermoedelijke specificaties.

Hoogstwaarschijnlijk gaat de iPhone 12 4GB RAM geheugen krijgen. Qua opslag zal er geen verschil zijn met eerdere versies. De verwachte opslagcapaciteit zal variëren van 64 GB, 128 GB, 256 GB en 512 GB. Ook ligt het in de lijn der verwachting dat de iPhone 12 uitgerust zal worden met een OLED scherm. De frontcamera zal triple 12MP zijn. Dat is mooi, voor het maken van leuke selfies. Tot slot de processor. Dit wordt een A14 Bionic-processor. Deze is kleiner, zuiniger en sneller dan de voorgangers.

Hij komt eraan! De nieuwe Apple iPhone 12.
Schuiven naar boven