Mobiel abonnement

 

Mobiel abonnement

Bij het afsluiten van een mobiel abonnement zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste moet je letten op het aantal MB’s je per maand nodig denkt te hebben. Maak je vaak gebruik van mobiel internet en maak je vaak gebruik van streamingdiensten? Dan is het verstandig om te kiezen voor een bundel met veel MB’s per maand. Diverse providers bieden ook abonnementen aan met unlimited aantal MB’s. Indien je wel geregeld op het internet surft, maar niet zo heel vaak online streamt, dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een abonnement van rond de 5 GB per maand. Je kan ook altijd voor minder kiezen, bijvoorbeeld wanneer je helemaal niet streamt.

Ben je iemand die nog vaak belt met jouw mobiel? Dan is het handig om eens te kijken naar een abonnement waarbij je ongelimiteerd kunt bellen. Vaak kost dit nauwelijks iets extra’s per maand. Het aantal belminuten staat vaak ook gelijk aan het aantal sms’jes dat je per maand mag versturen. Handig, voor als je bijvoorbeeld geen bereikt hebt met mobiel internet. Echter, wanneer je niet of nauwelijks belt, dan kun je ook kiezen voor een abonnement met weinig of zelfs geen belminuten.

Keuze tussen een mobiel abonnement met 3G of G4 internet.

De technologie maakt snel grote ontwikkelingen door. Tegenwoordig kun je kiezen tussen 3G internet of 4G internet. Op dit moment wordt er zelfs geëxperimenteerd met 5G internet. Bij veel providers krijg je de optie om een 3G abonnement te upgraden naar een 4G abonnement. Dit vaak tegen een zeer kleine verhoging van je maandelijkse kosten. Waar je in zo’n geval echter wel op moet letten, is dat jouw mobiele telefoon ook 4G ondersteunt. Gelukkig is het zo dat veruit de meeste mobiele telefoons probleemloos 4G ondersteunen.

Kiezen tussen een abonnement met telefoon of sim only.

Het kan natuurlijk dat je nog een telefoon in bezit hebt waar je helemaal niet vanaf wilt. In dat geval kun je, in plaats van een mobiel abonnement, ook een sim only abonnement afsluiten. Vaak is dit goedkoper, maar het betekent ook dat je niet beschikt over het nieuwste model. Uiteindelijk ligt de keuze natuurlijk bij jezelf. In onze handige vergelijker kun je een bewuste keuze maken.

Schuiven naar boven