Sim only

 

Sim only

Sim only abonnementen, wanneer zijn ze interessant? Een sim only abonnement is aan te raden wanneer je al een telefoon bezit waar je tevreden over bent. Maar ook wanneer  jouw telefoon zelf uit wil zoeken. Houdt er wel rekening mee dat een mobiele telefoons die je met een abonnement hebt aangekocht, niet altijd simlockvrij zijn. Dit geldt echter niet voor mobiele telefoons die los te koop zijn. Het grote voordeel van een sim only ten opzicht van een mobiel abonnement, is dat de eerste vaak behoorlijk scheelt in abonnementskosten. Op jaarbasis kan je dit een besparing opleveren van wel € 400,-.

Sim only is populair

Steeds meer mensen maken de keuze voor een abonnement met enkel een simkaart. En dat is niet zo vreemd. Per slot van rekening werken de meeste mobieltjes nog prima na één jaar. Heb je een mobieltje van één van de grote merken, dan kan deze rustig een paar jaar mee. Het updatebeleid van deze producenten is meestal uitstekend. Je bent dus verzekerd van een telefoon die up-to-date en veilig is.

Net zo flexibel als een regulier abonnement.

Net als bij de reguliere mobiele abonnementen heb je bij sim only de keuze om jouw abonnement periodiek te verlengen. Je hebt de keuze uit een contract van één of twee jaar. Ook kun je kiezen voor een abonnement met 4G mobiel internet. Vaak is dit tegen een meerprijs van slechts een euro. Indien je een dual sim mobieltje hebt, dan kun je er ook voor kiezen om twee contracten af te sluiten. Je doet er verstandig aan als je dan kiest voor één (middel)groot contract voor dagelijks gebruik en één klein contract voor de overige telefoontjes. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook kiezen voor twee (middel)grote abonnementen, bijvoorbeeld één privé en een zakelijk.

Een sim only abonnement is op zichzelf mooi, maar zonder smartphone kom je er niet ver mee. Kijk daarom ook op onze Iphone zoekmachine.

Schuiven naar boven